Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021

Aκύρωση της επιχειρούμενης αξιολόγησης στην πράξη

Αυτές τις ημέρες γίνεται μια μεγάλη μάχη στα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, για την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη.
Πρέπει να αποδομήσουμε τη διαφοροποιητική και κατηγοριοποιητική νεοφιλελεύθερη αντίληψη του ΥΠΑΙΘ και της κυβέρνησης.
 
1. Σε αυτή την κατεύθυνση σε όλη την Ελλάδα καταθέτουμε στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων ενιαία κείμενα καταγγελίας των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών και ανάδειξης των εκπαιδευτικών αιτημάτων για τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, την υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΩΣ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΩΣ ΕΝΑ ΣΩΜΑ
Τα ενιαία κείμενα αναπτύσσονται σε δύο ενότητες και τα παραθέτουμε σε μορφή word, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα, στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.
Β. ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ
Β1 Για τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Β2 Για τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Β3 Για τα ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 
Για τα παραπάνω υπάρχει Συνοδευτικό κείμενο με επεξηγήσεις.

2. Επίσης πολλοί/ες συνάδελφοι ζητούν σχέδια Πρακτικών στα οποία να αποτυπώνονται με σαφήνεια οι αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, να κατοχυρώνονται οι αποφάσεις, να κολλούνται ή να γράφονται χειρόγραφα στο Βιβλίο Πρακτικών και να υπογράφονται από τους/τις εκπαιδευτικούς, ώστε να μην μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παραχάραξη ή αλλαγή τους κατά την ανάρτηση στις πλατφόρμες.

Οι συνεδριάσεις πρέπει να γίνονται και με τα δύο θέματα (Αποτίμηση, Προγραμματισμός), αφού ισχύει παράταση έως τις 12 Νοεμβρίου (Εγκύκλιος 4120/21/10/2021).
Όμως σε πολλές περιπτώσεις, ανά την Ελλάδα, Διευθυντές/ντριες είτε αρνούνται να κάνουν συνεδριάσεις, είτε τις προγραμματίζουν σε διαφορετικές ημερομηνίες, είτε κάνουν μόνο τη συνεδρίαση για τον Προγραμματισμό. Όλες αυτές οι περιπτώσεις (ειδικά η άρνηση συνεδρίασης του Συλλόγου διδασκόντων και η απόπειρα αναθέσεων από τον Διευθυντή/ντρια) αποτελούν εκτροπή κάθε δημοκρατικής νομιμότητας και ελέγχονται σε όλα τα επίπεδα.
Σε περίπτωση που η Διεύθυνση της σχολικής μονάδας αρνείται να συγκαλέσει Σύλλογο Διδασκόντων, με σκοπό να προχωρήσει σε αναθέσεις, τότε χρησιμοποιούμε το δικαίωμα αιτήματος συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων με τις υπογραφές του 1/3 τουλάχιστον των εκπαιδευτικών.
Παραθέτουμε σχέδιο «ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Συλλόγου Διδασκόντων με υπογραφές (τουλάχιστον του 1/3)».
Ακολουθούν σχέδια Πρακτικών για κάθε περίπτωση που προαναφέρθηκε, τόσο για Δημοτικά, όσο και για Νηπιαγωγεία:

Σχέδιο Πρακτικού ΣΥΝΟΛΙΚΟ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Σχέδιο Πρακτικού ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Σχέδιο Πρακτικού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Σχέδιο Πρακτικού ΣΥΝΟΛΙΚΟ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Σχέδιο Πρακτικού ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
Σχέδιο Πρακτικού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου